Beépítés

Amennyiben Ön a meglévő, korszerűtlen nyílászáróit kívánja lecserélni, illetve új beép
nyílászáróit építteti be,az alábbi szempontok alapján hozhatja meg döntését:

  •  Terméket vagy komplett rendszert szeretne?

Amennyiben csak a termékre van szüksége, úgy a felmérésről, a szállításról, a beépítésről, az építési törmelék elhelyezéséről és az esetleges kiegészítőkről Önnek kell gondoskodni. Az esetleges járulékos munkák elvégzéséről (festő, kőműves) nem is beszélve. Ezt legtöbbször csak több résztvevő bevonásával lehet megvalósítani, ami rengeteg szervezéssel, telefonálással és egyéb költséggel jár. Nyilvánvaló, hogy minél több résztvevője van a nyílászáró cserének, annál több a félreértés, határidők csúszása és az egymásra mutogatás lehetősége. Így a gyártótól kedvező áron megvásárolt nyílászáró beépítéssel, helyreállítással a nyílászáró értékének a többszöröse is lehet. Ha Ön magánemberként kívánja a cserét megvalósítani, akkor számolnia kell a munkák összehangolásával járó idővel, költségekkel, és stresszel. Előfordulhat, hogy családját, otthonát hosszú ideig kiteszi a felújítással járó gondoknak. Ha kivitelezőként végzi ezt a feladatot egy komplex épület felújítás részeként, úgy a fentieken túl a többi munkafolyamatot is károsan befolyásolhatják a fenti tényezők. Garanciális problémánál sokszor nehéz megtalálni a felelőst, és megszüntetni a hibát.Komplett rendszer esetén mentesül a fenti problémáktól, a megrendelésen és a munka átvételén kívül mással nem kell foglalkoznia. A garanciális igényt egyértelműen tudja érvényesíteni.

  • Tokbontással, vagy ráépítéssel szeretné a munkát elvégeztetni?

1.Csere tokbontással:

Amennyiben a cserélni kívánt szerkezet gerébtokos, vagy egyesített szárnyú, általában a teljes cserét javasoljuk. Ebben az esetben kibontjuk a komplett szerkezetet, a falkáva lehető legkisebb sérülésével. Elhelyezzük az új nyílászárót, majd szigeteljük a beépítési hézagot az egyszerűbb purhabos szigeteléssel, illetve igény szerint a RAL szigetelést alkalmazunk. Kívül takaróléccel lezárjuk a szigetelést. Abban az esetben, ha utólagos hőszigeteléssel a tokra rátakarnak, nem szükséges a külső takarás. A belső oldalnál takarólécet alkalmazunk a szerelési hézag eltüntetésére Lehetőség van a rendszer részét képező takaróelemekkel akár a teljes ablakbélés eltakarására is.

ablakcsere1 (1) ablakcsere1 (2) ablakcsere1 (3) ablakcsere1 (4) ablakcsere1 (5)

Az új ablak beépítve és lapos takaróléccel letakarva:ablakcsere1 (6)

 

 

Igény esetén a RAL beépítést is el RALtudjuk végezni,a megfelelő anyagok és technológiák alkalmazásával. Lényege a külső-belső fólia alkalmazása a középső szigetelőréteg nedvességtől való elzárása érdekében. 
 A munkához szükséges feltételekkel kapcsolatban egyeztessen kollégánkkal.

GREENTEQ ANYAGOK ÉS BEÉPÍTÉSI HELYZETEK              VIDEO-SZAKSZERŰ ABLAKBEÉPÍTÉS

 Kapcsolt gerébtokos, illetve pallótokos szerkezet estén több megoldást tudunk ajánlani.  Ebben az esetben a tok kibontásakor a teljes kávát helyre kell állítani, mivel a beépítésre kerülő új tok csak egy részét takarja el. Az új szerkezet beépítése után a a kőműves, illetve festőmunkákat kell elvégeni. Ezután tudjuk a belső könyöklőt elhelyezni. A belső káva helyreállítása történhet gipszkartonozással is.

 ablakcsere2 (1) ablakcsere2 (2) ablakcsere2 (3) ablakcsere2 (4)   ablakcsere2 (5)  ablakcsere2 (6)  Fénykép0107 Fénykép0102

 2.Ráépítés: 

A munka előfeltétele a meglévő tok, ezen túlmenően a tok-fal csatlakozás megfelelő állapota. A megfelelő lég-, és vízzárás kialakításához szükséges speciális anyagok és technológiák alkalmazásával tudjuk a kívánt szigetelést és megjelenést biztosítani. A munka a szárnyak leakasztásával, és a pántok eltávolításával kezdődik. Ezután a meglévő tok és fal csatlakozását ellenőrizzük, ha szükséges szigeteljük és rögzítjük a tokot. Eltávolítjuk a felesleges osztókat és kiegészítő elemeket, majd beépítjük az új szerkezetet. Rögzítés és szigetelés után felszereljük a borításokat és egyéb kiegészítőket.  A ráépítést abban az esetben alkalmazzuk, ha a körülmények a régi tok bontását nem teszik lehetővé, az ablakcserével járó roncsolás nem elfogadható. Hasznos lehet továbbá, ha a helyiség funkciója (pl. folyamatos használat) ezt megkívánja. A ráépítésnél a helységet terhelő szennyeződés (por, vakolat, egyéb bontási törmelék) meg sem közelíti a teljes bontással és az azt követő helyreállítással járó koszt. A módszer előnyeként említhető, hogy a teljes nyílászáró csere és a burkolás órák alatt megvalósítható.  Ennél a megoldásnál az ablakméret értelemszerűen csökken, a látszó üvegfelület növelésére nyújt megoldást a speciális felújító profil, mely használatával az üvegfelületet növelni tudjuk. A profil statikája kielégíti a nyílászárókkal szemben támasztott követelményeket, viszont karcsúbb megjelenésével csökken a tok-szárny keresztmetszeti mérete. A felújító profil rendelkezik a külső takarások csatlakoztatásához szükséges kialakítással. A ROPLASTO profilrendszer rendelkezik azokkal a kiegészítőkkel, melyekkel a tokba építés esetén is az ablak új, esztétikus megjelenését biztosítani tudjuk. A rendszer részét képezik a párkányok és falburkolatok . Összefoglalásként elmondható, hogy a ráépítés a legtöbb esetben költséghatékonyabb és gyorsabb, mint a falazat helyreállítása a festéssel.

   2014-04-01 18.15.58                                     A képeken: Felújítótok – gipszkarton tok – teljes toktakarás

Az elkészült ablak, teljes toktakarással:                                                                OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A FENTI ÁLLÁSFOGLALÁS TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, NEM HELYETTESÍTI A MEGRENDELÉS ELŐTTI FELMÉRÉST ÉS KONZULTÁCIÓT !

© Ixvon KFT 2017- Minden jog fenntartva !